Adoptieprocedure

Ingeval je bij ons een dier wilt adopteren, kom je best eens langs in ons dierenopvangcentrum. Je meldt je aan in het bureau en zegt waar je naar zoekt. Breng zeker je identiteitskaart mee, alsmede de pincode van je identiteitskaart om bij de adoptie de registratie van de chip te kunnen uitvoeren. Onze adopteerbare poezen kunt u bekijken in de twee kattenpaleizen; voor de honden zal je uitgenodigd worden tot een bezoek aan de hokjes en looprennen;

Op deze manier kan je in alle rust een keuze maken.

Poezen:

Indien je een kater of kattin ziet die je aanspreekt zal de oppasser deze uit het lokaal halen, zodat je in het bureau nader kennis met deze kat kunt maken. Klikt het tussen jullie, en je beslist tot adoptie, dan zullen de nodige adoptiedocumenten opgesteld worden en mag je de poes meenemen naar zijn nieuwe thuis. Onze poezen zijn gecastreerd of gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd, gevaccineerd, ontvlooid en ontwormd. Poezen ouder dan 6 maand worden getest op aids en leukemie. Tarief adoptie bedraagt 190 euro voor een gewone kat en 300 euro voor een raskat, zowel voor een kater als een kattin.

Honden:

Als je een hond hebt gezien waarmee je een klik hebt, ga je terug naar het bureau en vraag je alle informatie op, waarover ons centrum beschikt. Als het dier een vondeling is kan het gebeuren dat weinig gegevens beschikbaar zijn. Hierna kan je verder kennis maken met de hond door een wandeling ermee te maken of met de hond te spelen in één van onze speelweides. Als deze ervaring u bevalt kan de adoptieprocedure verder afgehandeld worden. Iedere hond die ons centrum verlaat is gevaccineerd, gechipt en geregistreerd, ontvlooid en ontwormd.
De tarieven voor de adoptie van een hond bedragen:

  • een puppy rashond of niet-rashond (tot 6 maand) en een jonge rashond tot drie jaar: 400 euro
  • een jonge niet-rashond tot drie jaar: 300 euro
  • honden tot 8 jaar: 280 euro
  • honden ouder dan 8 jaar: 175 euro

In de hoger vermelde bijdragen is de BTW inbegrepen.

De oppasser zal jou informatie vragen over de toekomstige leefomstandigheden van de hond.
Het Blauwe Kruis zal eveneens overgaan tot een controle bezoek om na te gaan als de hond goed behandeld wordt.

Ingeval je bij ons een dier wilt adopteren, kom je best eens langs in ons dierenopvangcentrum.