Afstandsprocedure

Indien je om een bepaalde reden je dier niet meer kan houden en er afstand van wil doen, kan je steeds terecht in ons dierenopvangcentrum. Gelieve hiervoor telefonisch of per e-mail een afspraak te maken om de afstand van het huisdier zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je moet wel in het bezit zijn van jouw identiteitskaart, en het vaccinatieboekje en/of registratieformulier van de hond of kat in kwestie. Het dier moet uiteraard jouw eigendom zijn.

De oppasser van dienst zal dan samen met jou een gedragsfiche opmaken van het dier, om zo een nieuw baasje te vinden die past bij het karakter van het dier. Indien je door omstandigheden niet zelf kan komen, kan je steeds beroep doen op onze vervoersdienst, dit enkel na afspraak.

De bijdrage voor het afstaan van dieren bedraagt minstens 15 euro voor de poezen en minstens 50 euro voor de honden. Dit naargelang over welke documenten of geldige vaccinaties de hond of kat reeds beschikt. De bijdrage voor de afstand van een varken, schaap en geit bedraagt respectievelijk 150 euro, 100 euro en 75 euro. Indien men beroep doet op onze vervoersdienst, wordt een vergoeding van 65 euro aangerekend. Deze bijdragen worden dan gebruikt om de verzorging en verblijf in het opvangcentrum te bekostigen.

In de hoger vermelde bijdragen is de BTW inbegrepen.