2×2 in de kijker

In ons opvangcentrum verblijven momenteel 4 honden die wat extra aandacht verdienen als we het over hun toekomstige adoptie willen hebben. Het zijn zo mogelijk uitersten van elkaar maar hun lot is hetzelfde: ze wachten alle vier dapper op een geschikt nieuw baasje.

2 van de vier zijn kwetsbare Chihuahua’s die uit de handen van een broodfokker zijn gered.

De andere twee zijn 2 stoere Duitse herders die door hun vorig baasje in het asiel werden binnengebracht wegens tijdsgebrek.

Chihuahua’s

De 2 Chihuahua’s zijn twee onafscheidelijke zusjes van iets meer dan 2 jaar oud: Lovely en Gipsy.
Beiden werden ondertussen gesteriliseerd zodat fokken voortaan uit den boze is.
Echter, bij beide is er sprake van chronische mankheid of scheefgegroeide achterpootjes.
De hondjes hebben zich echter goed aangepast aan hun mankheid en kunnen volop genieten van een rustige wandeling met zijn tweetjes.
We doen dan ook een warme oproep om deze hondjes ondanks alles samen nog een goede thuis te geven.

 

 

 

 

 

 

 

Duitse herders

De 2 Duitse herders zijn al even onafscheidelijk: Zoë, teefje van 6 jaar, gesteriliseerd en Baini, jonge reu van bijna 2 jaar, gecastreerd. Baini is stapelgek op zijn oudere vriendin en Zoë geniet met volle teugen van de aandacht die ze krijgt van deze jonge knul. Baini wijkt niet van de zijde van Zoë!

Beide zijn zindelijk, wandelen met of zonder leiband en volgen de basisinstructies op. Daar waar Baini nog de onstuimige jonge hond is, is Zoë meer op haar hoede en waakzaam. Ze heeft het niet erg voor andere honden dan Baini.

 

 

 

 

 

 

 

Ook voor deze 2 schatten van honden zijn we op zoek naar een gezamenlijke thuis waar de honden naar lievelust kunnen ravotten.

Kandidaat-adoptanten worden gevraagd zich persoonlijk aan te melden in het asiel tijdens de openingsuren tussen 14u en 17.30u elke dag van maandag tot en met zaterdag. Er zal voor elke adoptie selectief te werk worden gegaan.